Opdracht: restauratie en verbouw woonboerderij

“De wens van onze opdrachtgevers was de verwaarloosde oude Saksische woonboerderij uit 1835
geheel te verbouwen. Warm, heerlijk leefbaar, stijlvol en rustgevend,
praktisch en met stoer landelijke elementen.”

Voorbereiding

Wij zijn bij dit project betrokken geweest vanaf de allereerste voorbereidingsfase tot aan de overdacht van de sleutel (turn key).
Samen met onze klanten hebben we een custom-made ontwerp gemaakt. De indeling, routing en nieuwe plafondhoogtes zijn bepaald, rekening houdend met de zonligging, lichtinval en privacy. De gehele woonboerderij is tuingericht gesitueerd. Het binnen- en buitenleven lopen feilloos in elkaar over en versterken elkaar.

Er waren in deze woonboerderij op de benedenverdieping nog verschillende authentieke elementen aanwezig zoals de oude gebinten, een levensboom, originele deuren, oude vloeren…. De originele muren beneden waren nog bruikbaar.
Bij aankoop was er geen bovenverdieping en was het rieten dak in slechte staat.

Van alle ruimtes hebben we indelings- en meubelopstellingen gemaakt.
Tevens hebben we het gehele licht- en elektriciteitsplan –in samenspraak met de installateur- gerealiseerd en alle lampen geleverd. Dit zijn opbouw spots in de plafonds, maar ook ambachtelijk gesmeden wand- en hanglampen.

Restauratie en Verbouw woonboerderijStrak landelijke leefkeuken (eigen ontwerp / handgemaakt)

Het oorspronkelijke voorhuis hebben we omgebouwd tot grote leefkeuken die rechtstreeks toegang geeft tot de tuin.
De strak landelijke keuken met servieskasten is ons eigen ontwerp. Aan de overzijde van de keuken de Amerikaanse koelkast geïntegreerd in een kastenwand op maat. De massief eiken eettafel met ruige afwerking in een grijze kleur en de 6 verschillende eetkamerfauteuils met vierkant gestikte vakken en knopen in diverse grijstinten komen uit onze byHU®-collectie. Zware kwaliteit tijdloze eetkamerstoelen met een trendy knipoog.
Boven de eettafel lieten we 3 ambachtelijke maatwerk hanglampen maken. De eigen gemengde kleuren op de wanden en gordijnen van linnenlook stof met zeilringen completeren het geheel.
Een echte stoere, warme leefkeuken die perfect aansluit bij het gewenste buitenleven voor de familie met huisdieren.

Binnenhuisarchitectuur woonboerderij maatwerk woonkeuken topsegment Lisette Uitendaal

Ruime woonkamer: samensmelting binnen-buiten

Aansluitend aan de keuken creëerden we de ruime woonkamer die door middel van een grote glazen wand –waar vroeger de staldeuren zaten- in permanente verbinding staat met de tuin. In de woonkamer is de samensmelting binnen-buiten bepalend voor het interieur. Net voor het grote glasraam plaatsten we twee comfortabele fauteuils: dé ideale plek!

Het spanplafond (gespannen doek) lieten we verwijderen. We maakten een prachtig balkenplafond. We lieten een op maat gemaakte zachte kalkstenen schouw uit Frankrijk komen en plaatsten er een houtkachel met gesloten systeem in.
Een enorme byHU® hoekbank met donkere crushed velours stof bekleed; een wollen vloerkleed en een salontafel en sidetable van verweerd hout accentueren de natuurlijke, doorleefde kracht die van het interieur uitgaat. De donkere achterwand van de schouw zorgt voor het nodige contrast. Alle kleuren hebben we afgestemd op het buitenleven en op maat gemengd.

Saksische Woonboerderij verbouwen Drenthe totaalproject

Imposante ontvangsthal met dubbele bordestrap

De ontvangsthal van deze Saksische woonboerderij was qua afmeting erg groot (63 m2) en hebben we heel imposant gemaakt. Als basis een opvallende vloer: diagonaal gelegde natuurstenen tegels in een mengeling van ecru en antracietgrijs. In de gordijnen twee kleuren -olijfgrijsgroen en ecru- die we exact op kleur lieten mengen voor de wanden.
De door ons ontworpen en geplaatste dubbele bordestrap –geïnspireerd op een oude kasteeltrap- geeft toegang tot de bovenverdieping die we volledig nieuw opgebouwd hebben.

Imposante-Ontvangsthal-Saksische-woonboerderij Home-Unique

Bovenverdieping

Bij aankoop was er geen bovenverdieping. We creëerden een geheel nieuwe bovenverdieping, volledig geïsoleerd en met veel daglicht. De modern landelijke stijl op de bovenverdieping is geïnspireerd op oude Saksische boerderijen. Balkenplafonds, kraaldelen, lambriseringen, paneeldeuren, lijstwerk, hoge plinten en bedstede deuren … we lieten het allemaal maken. Wel met een moderne twist.
Door zo goed als al het houtwerk wit te laten schilderen, baadt de bovenverdieping in het licht. Op de vloer hebben we brede grenen planken, in de breedte gelegd. Ook dit hout lieten we wit oliën om de pure, zuivere sfeer die op de bovenverdieping hangt, overal door te voeren. Op alle slaapkamers hebben we inloopkasten en vaste kastenwanden in bijpassende stijl gemaakt.

Modern landelijke badkamer

De modern landelijke badkamer hebben we voorzien van alle hedendaagse gemakken, zoals een inloopdouche met inbouw regendouche; spots in de zijwanden van de douche; een nis in de douche voor shampoo; een nis voor handdoeken én twee maatwerk badmeubelen met grote spiegels compleet symmetrisch geplaatst. De eigen kleuren zijn uniek en speciaal op maat gemengd en compleet op elkaar afgestemd.

Home-Unique badkamer droomhuis bouwen stijlvol wonen

Verbouwbegeleiding

We hebben niet alleen het ontwerp en de realisatie van alle interieuronderdelen geregeld, maar ook de gehele verbouw begeleid op interieurgebied. Wij zijn –namens de klanten- het aanspreekpunt voor de aannemer, de installateur, de schilder….
Met een goede voorbereiding wordt verbouwen rustgevend en onze klanten ontlast. Ook treedt er langs deze weg geen tijdverlies op. Wij bezoeken zeer veelvuldig de verbouw om de vorderingen te bekijken, te overleggen en te zorgen altijd een stap voor te zijn.

Samengevat

We hebben voor onze klanten een uniek droomhuis gerealiseerd. De oude Saksische woonboerderij is een echt leefhuis geworden, tijdloos, modern landelijk en warm. Alle interieuronderdelen binnen en buiten hebben we feilloos op elkaar afgestemd. Eenheid, rust en harmonie.
Als bekroning op ons werk, prijkt onderstaande foto van de woonkamer op de cover van het hardcover woonboek Stijlvol Wonen V.
Voor het volledige artikel over de verbouw van deze woonboerderij gaat u naar >>GA NAAR VOLLEDIG ARTIKEL IN STIJLVOL WONEN DEEL V

Onze filosofie

Voor ons is het een eis dat een interieur niet alleen mooi, maar ook praktisch moet zijn en de klant er jarenlang plezier van moet hebben. Alle gebruikte materialen zijn derhalve duurzaam, wasbaar (ook stoffen), heel sterk en van topkwaliteit. Voor alle interieuronderdelen beschikken we over een team van gepassioneerde professionals dat de eigen custom-made ontwerpen uitvoert. Echt ambacht en maatwerk, hoofdzakelijk in Nederland gefabriceerd.

Home-Unique betekent een uniek droomhuis. Bij iedere project is het ons streven om een uniek droomhuis voor unieke klanten te realiseren. De wensen, smaak en lifestyle van onze klanten staan hierbij centraal. Wij verplaatsen ons bij het ontwerp geheel in onze klanten en streven ernaar –vanuit het oogpunt van onze klanten- het maximale eindresultaat te verwezenlijken.

Uitgebreide reportage van dit project in Stijlvol Wonen V

Wij zij er trots op dat er een uitvoerige reportage is uitgebracht van bovenstaand project in Stijlvol Wonen V.
Op de coverfoto van dit prachtige hardcover boek prijkt de door Home-Unique gerealiseerde woonkamer!

>> Voor de volledige reportage klikt u op de coverfoto.

Home-Unique Binnenhuisarchitectuur hardcover boek Stijlvol Wonen V totaalproject verbouw woonboerderij Drenthe Lisette Uitendaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEEM -GEHEEL VRIJBLIJVEND- CONTACT OP! >>