Opdracht: Verbouw werkruimte woonboerderij, inclusief ontvangsthal

“De wens van onze opdrachtgevers was het atelier en de ontvangsthal in de verwaarloosde oude Saksische woonboerderij uit 1835 geheel te verbouwen. Warm, stijlvol en rustgevend, praktisch en met stoer landelijke elementen.”

Voorbereiding

Wij zijn bij dit project betrokken geweest vanaf de allereerste voorbereidingsfase tot aan de overdacht van de sleutel (turn key).
Samen met onze klanten hebben we een custom-made ontwerp gemaakt. Voor wat betreft de werkkamer, vergaderruimte en ontvangsthal in deze Saksische Drentse woonboerderij, hebben we het ontwerp, de realisatie en levering van alles op interieurgebied verzorgd.

Van beide ruimtes hebben we indelings- en meubelopstellingen gemaakt.
Tevens hebben we het gehele licht- en elektriciteitsplan –in samenspraak met de installateur- gerealiseerd en de lampen geleverd. De gebruikte kleuren zijn zelf door Home-Unique samengesteld.

Verbouw werkruimte woonboerderijVorstelijke ontvangsthal

De ontvangsthal is vorstelijk, met een oppervlakte van 63 m2. Enorme oude gebinten en een levensboom boven de deur waren al aanwezig. We hebben grote donkergrijs en ecru kleurige natuurstenen tegels bewust diagonaal gelegd. Zo lijkt de ruimte optisch nog groter. Voor de verlichting bedachten we een straat van stoere lantaarns.

Als maatwerk kleuren op de wanden: zachte olijfgrijsgroen en ecru. Kleuren die exact terugkomen in de oversized gordijnen, vastgeknoopt met embrasses. Met de takkenspiegel en de doorleefde sidetable brachten we een vleugje ruwe natuurlijkheid in de ruimte.
Blikvanger is een wand met natuurfoto’s. De natuur hier is echt geweldig en vormt een belangrijke inspiratiebron voor ons.

Verbouw werkruimte woonboerderij Modern landelijk werken

Ruime stoere werkkamer en vergaderruimte

Om eenheid, rust en harmonie te creëren, hebben we de ruime werkkamer in dezelfde stijl en kleurstelling als de ontvangsthal ingericht. De werkruimte ademt een warme, stoere en landelijke sfeer. De gebruikte kleuren zijn zelf door Home-Unique samengesteld.

Verbouw werkruimte woonboerderij landelijke stijl

Verbouwbegeleiding

We hebben niet alleen het ontwerp en de realisatie van alle interieuronderdelen geregeld, maar ook de gehele verbouw begeleid op interieurgebied. Wij zijn –namens de klanten- het aanspreekpunt voor de aannemer, de installateur, de schilder….
Met een goede voorbereiding wordt verbouwen rustgevend en onze klanten optimaal ontlast. Ook treedt er langs deze weg geen tijdverlies op. Wij bezoeken zeer veelvuldig de verbouw om de vorderingen te bekijken, te overleggen en te zorgen altijd een stap voor te zijn.

Samengevat

We hebben voor onze klanten een unieke werkruimte, ontvangsthal en vergaderruimte gerealiseerd. De oude Saksische boerderij leende zich daar perfect voor: tijdloos, stoer landelijk en warm. Alle interieuronderdelen hebben we feilloos op elkaar afgestemd. Eenheid, rust en harmonie.

Onze filosofie

Voor ons is het een eis dat een interieur niet alleen mooi, maar ook praktisch moet zijn en de klant er jarenlang plezier van moet hebben. Alle gebruikte materialen zijn derhalve duurzaam, wasbaar (ook stoffen), heel sterk en van topkwaliteit. Voor alle interieuronderdelen beschikken we over een team van gepassioneerde professionals dat de eigen custom-made ontwerpen uitvoert. Echt ambacht en maatwerk, hoofdzakelijk in Nederland gefabriceerd.

Home-Unique betekent een uniek droomhuis. Bij iedere project is het ons streven om een uniek droomhuis voor unieke klanten te realiseren. De wensen, smaak en lifestyle van onze klanten staan hierbij centraal. Wij verplaatsen ons bij het ontwerp geheel in onze klanten en streven ernaar –vanuit het oogpunt van onze klanten- het maximale eindresultaat te verwezenlijken.

Een levend schilderij …. prachtige reportage in Wonen Landelijke Stijl

Van dit project is een prachtige reportage verschenen in zowel Landelijk Binnenkijken als in Wonen Landelijke Stijl.

>> Door op deze link of op de coverfoto te drukken, kunt u de volledige reportage inzien.

Home-Unique Binnenhuisarchitectuur tijdschrift Landelijk Binnenkijken totaalproject verbouw woonboerderij Drenthe Lisette Uitendaal

 

NEEM -GEHEEL VRIJBLIJVEND- CONTACT OP! >>