Opdracht: Verbouw rietgedekte woonboerderij

“De wens van onze opdrachtgevers was de enorme lege deel van de karakteristieke boerenhoeve uit 1927 geheel te verbouwen tot een warm familiehuis. De bewoners wilden graag een stoer, landelijk leefhuis met natuurlijke materialen, maar ook met kleur.
Exclusief landleven wonen landelijke stijl. Midden in de natuur, grenzend aan een meanderende beek.”

Voorbereiding

Wij zijn bij dit project betrokken geweest vanaf de allereerste voorbereidingsfase.
Samen met onze klanten hebben we een custom-made ontwerp gemaakt, zoals hun droomhuis eruit moet ziet. De indeling, routing en plafondhoogtes zijn bepaald, rekening houdend met de zonligging, lichtinval en privacy. De gehele woonboerderij is tuingericht gesitueerd. Het binnen- en buitenleven lopen feilloos in elkaar over en versterken elkaar.

De deel bestond uit één grote ruimte die naar eigen inzicht ingericht kon worden. We hebben -als het ware- een heel nieuw huis gebouwd binnen de bestaande muren, met alle comfort van nu.

We startten met het maken van een complete indeling voor de lege deel. De indeling werd min of meer opgehangen aan het oude gebint. Er waren weinig oude elementen in dit huis, met uitzondering van de prachtige oude eiken gebinten. Vanaf de achterkant van de deel kijken onze klanten uit over de tuin, die soepel overloopt in het natuurgebied daarachter. Deze kant van het huis ligt op het noorden. Er komt dus relatief weinig zonlicht binnen via de stalraampjes en de glazen pui. Om die reden creëerden we glazen deuren tussen de woonkamer, de keuken en de hal. Ook is een aantal dakvensters geplaatst in huis om meer licht te winnen.

verbouwen woonboerderij Home-Unique Overijssel

Natuurlijke kleuren en materialen die mooi aansluiten bij het landschap

Het gemis aan zonlicht hebben we ook gecompenseerd met warme tinten in huis. Allemaal natuurlijke kleuren en materialen die mooi aansluiten bij het landschap. Onze klanten wilden graag kleur in hun woonboerderij. We hebben gezocht naar kleuren die wat voor de ruimtes konden betekenen. Zo zorgt het oranjerood in de kamer voor warmte op de koude noordkant van het huis. En de hal was bijvoorbeeld heel hoog en wat kil. Door de wanden in twee warme kleuren te schilderen met de donkerste kleur boven, kwam het plafond visueel naar beneden. Dat geeft een knusse sfeer. Door de verbouwing is in feite een nieuw huis ontstaan binnen de oude muren. Gekozen is voor uitsluitend natuurlijke materialen, meubels van oud en verweerd hout én rustgevende kleuren die perfect aansluiten bij het buitenleven. Op die manier is de sfeer van een oude boerderij weer naar binnen gebracht.

Het prachtige uitzicht op de weilanden en het riviertje, inspireerde ons bij het inrichten van de woonboerderij. Natuurlijke kleuren en materialen verbinden alle ruimtes met elkaar. Zo ontstond een rustig en stoer leefhuis met een harmonieus binnen- en buitenleven.

Entree van de boerderij

De entree naar de boerderij maakten we in een portiekje aan de zijgevel, die uitmondt in een zeer ruime hal (op onderstaande foto aan de rechterkant te zien). Het is de centrale plek in de voormalige deel en verbindt alle ruimtes met elkaar. Op de vloer legden we grote natuurstenen tegels, diagonaal gelegd in de kleuren antraciet en ecru. Ter hoogte van de keuken gaan de tegels over in een rustiger patroon, op weg naar het voorhuis.

Verbouw rietgedekte woonboerderij landelijke stijl Noord-Oost Nederland

Stoere leefkeuken

Via dubbele deuren komen de bewoners in de keuken. Ook hier hebben we gewerkt met natuurlijke kleuren en materialen. De nieuwe eiken keuken lieten we vergrijsd en op maat maken. De kastjes hebben we afwisselend deurtjes van kraaldelen en panelen gegeven, wat zorgt voor een speels effect. De kraaldelen lieten we terugkomen in het schuine dak van de keuken, waar een dakvenster zorgt voor extra daglicht. In het midden plaatsten we een werkeiland dat tevens fungeert als bar.

Twee robuuste houten krukken vormen een stoer contrast met het gladde nieuwe eikenhout. De vergrijsde kleur lieten we terugkomen in de wand waar een subtiele leverkleur is gebruikt. Boven het hardstenen aanrechtblad hebben we een speels tegeldecor aangebracht met matte tegeltje in lever-, blauw- en grijstinten. De nieuwe, getrommelde tegeltjes zijn ongelijk van vorm en doen oud aan. Op de vloer legden we grote natuurstenen tegels van leisteen, telkens weer anders van kleur en structuur. De oude bodemschatten geven de ruimte net even wat meer karakter.

Woonkeuken boerenhoeve

Woonkamer met kleur

Ook de woonkamer betreden we via dubbele deuren. Het gemêleerde wollen vloerkleed was voor ons het uitgangspunt voor het aankleden van de woonkamer. De verschillende warm oranjerode, lever- en grijstinten lieten we overal terugkomen. Zoals in twee fauteuils met een aaibare velours streepstof. Het warmoranje duikt weer op in de muur boven de haard. De kleur van de stoere kast die we plaatsen, klopt bij de grijstonen in het kleed. De eiken vloerdelen zijn speciaal vergrijsd voor een doorleefd effect. De byHU®-bank  is in stijl bekleed met leverkleurig linnen.

Verbouw rietgedekte woonboerderij

Masterbedroom

De ouderslaapkamer ligt naast de woonkamer en heeft via oude staldeurtjes hetzelfde mooie uitzicht. Voorbij de meidoornhaag en oude fruitbomen, kijken onze klanten in het oneindige groen. Het buitenleven is hier echt uniek. Maar ook binnen zijn onze klanten hier helemaal op hun plek. De boerderij voelt voor hen als een warme mantel. Hij straalt warmte en rust uit. Dat past bij het landleven, maar ook bij onze klanten.

Verbouwbegeleiding

We hebben niet alleen het ontwerp en de realisatie van alle interieuronderdelen geregeld, maar ook de gehele verbouw begeleid op interieurgebied. Wij zijn –namens de klanten- het aanspreekpunt voor de aannemer, de installateur, de schilder….
Met een goede voorbereiding wordt verbouwen rustgevend en onze klanten ontlast. Ook treedt er langs deze weg geen tijdverlies op. Wij bezoeken zeer veelvuldig de verbouw om de vorderingen te bekijken, te overleggen en te zorgen altijd een stap voor te zijn.

Kort gezegd zijn we de vertrouwenspersoon voor onze klanten in het gehele verbouwproces op interieurgebied en hebben wij hen op vele manieren kunnen ontzorgen gedurende het gehele turn-key verbouwproces.

Samengevat

We hebben voor onze klanten een Home-Unique –een uniek droomhuis- gerealiseerd. Het is een echt leefhuis geworden, tijdloos, landelijk en warm. Alle interieuronderdelen binnen en buiten hebben we feilloos op elkaar afgestemd. Eenheid, rust & harmonie.

Onze filosofie

Voor ons is het een eis dat een interieur niet alleen mooi, maar ook praktisch moet zijn en de klant er jarenlang plezier van moet hebben. Alle gebruikte materialen zijn derhalve duurzaam, wasbaar (ook stoffen), heel sterk en van topkwaliteit. Voor alle interieuronderdelen beschikken we over een team van gepassioneerde professionals dat de eigen custom-made ontwerpen uitvoert. Echt ambacht en maatwerk, hoofdzakelijk in Nederland gefabriceerd.

Home-Unique betekent een uniek droomhuis. Bij iedere project is het ons streven om een uniek droomhuis voor unieke klanten te realiseren. De wensen, smaak en lifestyle van onze klanten staan hierbij centraal. Wij verplaatsen ons bij het ontwerp geheel in onze klanten en streven ernaar –vanuit het oogpunt van onze klanten- het maximale eindresultaat te verwezenlijken.

Over dit project is een prachtig artikel verschenen in Wonen Landelijke Stijl

>> Door op deze link of onderstaande coverfoto te drukken, kunt u het volledige artikel lezen.

Home-Unique Binnenhuisarchitectuur tijdschrift Wonen Landelijke Stijl totaalproject verbouw woonboerderij Overijssel Lisette Uitendaal

 

NEEM -GEHEEL VRIJBLIJVEND- CONTACT OP! >>