Opdracht: Verbouw grachtenpand in Hanzestad Oost Nederland

“De wens van onze opdrachtgevers was het oude grachtenpand compleet te verbouwen en terug te brengen in zijn oude glorie. Er was 40 jaar niets aan het pand gedaan. Zowel aan de buiten- als de binnenkant was het grachtenpand in slechte staat.
De wens was een tijdloos exclusief landelijk interieur, voorzien van alle hedendaagse gemakken. Het nieuwe interieur moest het heden en verleden harmonieus met elkaar verbinden. Warm, heerlijk leefbaar, stijlvol en rustgevend.”

Voorbereiding

Wij zijn bij dit project betrokken geweest vanaf de allereerste voorbereidingsfase.
Samen met onze klanten hebben we een custom-made ontwerp gemaakt, zoals hun droomhuis eruit moet ziet. De eeuwenoude geschiedenis – de funderingen dateren van rond 1600 – had duidelijk zijn stempel gedrukt op het statige oude grachtenpand, waardoor het echt leeft. Respect voor het verleden was één van de belangrijkste uitgangspunten bij het uitwerken van het interieur.

Verbouwing grachtenpand Home-Unique

Nagenoeg alles was aan vervanging toe: de gevel, de dakkapellen, het buitenschrijnwerk, de voegen, het schilderwerk, de glas-in-lood ramen enzovoort werden deskundig vervangen om het huis aan de buitenzijde weer in zijn oude glorie te herstellen.
Ook het interieur werd helemaal gestript en onderging een complete metamorfose.
Vrijwel alles is veranderd –ruimtes kregen andere functies, kleine kamers werden opengetrokken en tot één ruimte verenigd– maar toch ziet alles eruit alsof het er altijd zo geweest is. En dat was ook precies de bedoeling.

Voor wat betreft de gehele binnenkant van het grachtenpand, hebben we het ontwerp, de realisatie en levering van alles op interieurgebied verzorgd.

Van alle ruimtes hebben we indelings- en meubelopstellingen gemaakt.
Tevens hebben we het gehele licht- en elektriciteitsplan –in samenspraak met de installateur- gerealiseerd en alle lampen geleverd. Dit zijn opbouw spots in de plafonds, maar ook maatwerk wandlampen en prachtige maatwerk smeedijzeren hanglampen.

Samen met onze klanten zijn we veelvuldig op pad geweest om onze leveranciers te bezoeken. Alleen onze klanten zelf kunnen bepalen of een bank, fauteuil, eetkamerstoel goed zit en welke kroonluchter de voorkeur van de klant heeft. Ook het vrijstaande bad met bijpassende waskommen én alle kranen zijn uitgezocht.

De originele elementen die hergebruikt konden worden, zijn behouden. In de ontvangsthal zat in het hoge plafond nog één plafondornament in redelijke staat. Deze hebben we als basis gebruikt om ook op andere plaatsen ornamenten te laten terugkeren.
Plafonds werden gesloopt en oude balken plafonds kwamen tevoorschijn. Deze werden hersteld.

Landelijke leefkeuken (eigen ontwerp / handgemaakt)

Daar waar de oorspronkelijke materialen niet meer bruikbaar waren of waar nieuwe elementen moesten komen, hebben we consequent gekozen voor doorleefde, natuurlijke materialen. Die zullen de komende jaren alleen maar mooier worden. Een goede illustratie daarvan is de open leefkeuken met eethoek. Het balkenplafond, de witgeschilderde vloer en de schouw van het eetgedeelte zijn origineel. De natuurstenen vloeren, de zitvensterbanken met luiken én de keuken met servieskasten, hebben we nieuw laten maken. Er is geen verschil zichtbaar. Dat alles ambachtelijk gemaakt en geplaatst is, versterkt dat authentieke effect nog.

Woonkeuken verbouwing grachtenpand

Woonkeuken verbouw statig grachtenpandPrachtige ontvangsthal met ambachtelijke hang- en wandlampen

In het gehele pand hebben we oud en nieuw met elkaar verenigd. In de prachtige statige ontvangsthal hebben we gekozen voor een natuurstenen vloer wit en donkergrijs in diagonaal patroon én ambachtelijke hang- en wandlampen uit onze eigen collectie van byHU® . Op de wand twee op maat gemengde kleuren.

Ontvangsthal verbouw grachtenpand Home-Unique

Woonkamer

De originele houten vloer in de woonkamer was niet meer bruikbaar. We hebben een nieuwe, verouderde vloer, wel met vloerverwarming, gelegd. De planken hebben wisselende breedtes voor een extra authentieke uitstraling. Onze eigen stoffencollectie en afwerkingen hebben we toegepast op de zitmeubelen; de raambekleding en de lampenkappen. Om de perfecte match te bereiken, laten we de kleuren voor alle wanden op maat mengen.

De kamerhoge gordijnen met zeilringen voor de hele hoge plafonds, evenals de dikke donkergrijze roedes, hebben onze vakmensen op maat gemaakt. Tot slot hebben we de styling verzorgd.
Het schilderij hebben we speciaal voor onze klanten op maat laten schilderen in de kleuren exact passend bij het geheel van de woonkamer. Alle andere objecten –Franse vazen van 150 jaar oud, klassieke kroonluchters en authentieke ossenogen – completeren het plaatje.

Woonkamer verbouw statig grachtenpand

Hal bovenverdieping

In de hal op de bovenverdieping haalden we originele elementen -zoals het balkenplafond, de houten vloer en de paneeldeuren met lijstwerk- weer tevoorschijn gehaald en schilderden deze helder wit. Op de wand een maatwerk grijstint en aan het plafond eigen ontwerp hanglampen.

Verbouw grachtenpand hal excellent wonen binnenhuisarchitectuur

Prachtige landelijke badkamer

Ook in de badkamer hebben we gezorgd voor modern comfort met authentieke uitstraling.
De kranen en regendouche komen rechtstreeks uit de muur, waardoor leidingen onzichtbaar blijven. Op de vloer natuurstenen; marmer mozaïek op de douchewanden; een marmeren wastafelblad met wastafelmeubel van geborsteld eiken én de houten shutters. Als blikvanger plaatsten we het vrijstaande bad met een prachtig uitzicht naar buiten. Alle slaapkamers, de werkkamer en de zolder kregen tevens een complete metamorfose, inclusief maatwerk kastenwanden.

Binnenhuisarchitectuur grachtenpand badkamerl exclusief Lisette Uitendaal

Verbouwbegeleiding

We hebben niet alleen het ontwerp en de realisatie van alle interieuronderdelen geregeld, maar ook de gehele verbouw begeleid op interieurgebied. Wij zijn –namens de klanten- het aanspreekpunt voor de aannemer, de installateur, de schilder….
Met een goede voorbereiding wordt verbouwen rustgevend en onze klanten ontlast. Ook treedt er langs deze weg geen tijdverlies op. Wij bezoeken zeer veelvuldig de verbouw om de vorderingen te bekijken, te overleggen en te zorgen altijd een stap voor te zijn.

Kort gezegd zijn we de vertrouwenspersoon voor onze klanten in het gehele verbouwproces op interieurgebied en hebben wij hen op vele manieren kunnen ontzorgen gedurende het gehele turn-key verbouwproces.

Samengevat

We hebben voor onze klanten een Home-Unique –een uniek droomhuis- gerealiseerd. Het is een echt leefhuis geworden, tijdloos, landelijk en warm. Alle interieuronderdelen binnen en buiten hebben we feilloos op elkaar afgestemd. Eenheid, rust & harmonie.

Onze filosofie

Voor ons is het een eis dat een interieur niet alleen mooi, maar ook praktisch moet zijn en de klant er jarenlang plezier van moet hebben. Alle gebruikte materialen zijn daarom duurzaam, wasbaar (ook stoffen), heel sterk en van topkwaliteit. Voor alle interieuronderdelen beschikken we over een team van gepassioneerde professionals dat de eigen custom-made ontwerpen uitvoert. Echt ambacht en maatwerk, hoofdzakelijk in Nederland gefabriceerd.

Home-Unique betekent een uniek droomhuis. Bij iedere project is het ons streven om een uniek droomhuis voor unieke klanten te realiseren. De wensen, smaak en lifestyle van onze klanten staan hierbij centraal. Wij verplaatsen ons bij het ontwerp geheel in onze klanten en streven ernaar –vanuit het oogpunt van onze klanten- het maximale eindresultaat te verwezenlijken.

Idyllisch grachtenpand in ere hersteld

Van dit project is een prachtige reportage verschenen in het hardcoverboek Wonen Landelijke Stijl 2.

>> Door op de coverfoto te drukken kunt u het volledige prachtige artikel lezen.

Home-Unique Binnenhuisarchitectuur hardcover boek Wonen Landelijke Stijl 2 totaalproject grachtenpand Overijssel Lisette Uitendaal

 

NEEM -GEHEEL VRIJBLIJVEND- CONTACT OP! >>